Waarom een snelle website belangrijk is

Jim van IJcken
13-01-2023
road-at-night.jpg

Een snelle website is essentieel voor het succes van uw bedrijf. Bezoekers blijven langer op een snelle site, de site wordt hoger geplaatst in Google en de conversiepercentages worden beter. In dit artikel lichten we toe op welke manieren de snelheid van een website van belang is.

Gebruikerservaring

Een website die snel laadt is fijner om te gebruiken voor een bezoeker. Bovendien blijven bezoekers langer op snelle websites. Hoe trager de website, hoe meer gebruikers wegklikken. Niemand heeft zin om te wachten. Een langzame website kost dus daadwerkelijk klanten. Een snelle website houdt potentiƫle klanten juist langer vast.

Zoekmachineoptimalisatie

Een van de belangrijkste factoren om hoog in zoekmachines, zoals Google, te komen is website snelheid. Je bedrijf wordt dus beter vindbaar met een snelle website. Google probeert om bezoekers de beste match te geven voor hun zoekopdracht. Bezoekers zijn op zoek naar een snelle en gebruiksvriendelijke website. Dus hoe sneller de site, hoe relevanter je bent voor zoekmachines.

Merk reputatie

Een snel ladende website heeft een ondersteunende werking voor de reputatie van je merk. Een trage website komt onprofessioneel over en geeft bezoekers een negatief beeld van je bedrijf. Een snelle website laat juist zien dat je bedrijf zich inzet voor een optimale ervaring voor de klant. Dat komt het image van je bedrijf ten goede.

Goedkoop is duurkoop

Een goedkope site klinkt in eerste instantie misschien aantrekkelijk maar kost op lange termijn juist meer geld. Voor spotgoedkope prijzen wordt er weinig aandacht besteed aan de optimalisatie van je site. Daardoor loop je klanten en dus omzet mis. Overweeg dus om te investeren in een professioneel geoptimaliseerde website.

Website laten maken?

Wil je voor jouw bedrijf nou ook een razendsnelle website laten maken? Dat kan! Wij leveren maatwerk websites met de focus op snelle laadtijden en gebruiksvriendelijkheid. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Dit artikel delen